2021. január. 23., szombat - Zelma, Rajmund.

Ennyivel növeli az összhalálozást a járvány idehaza

Jól látszik már, mennyivel növeli az összhalálozást a koronavírus-járvány Magyarországon. A KSH legfrissebb adatait elemezte a Napi.hu.

Októberben 6,8 százalékkal többen haltak meg, mint egy évvel ezelőtt, a nők között a 70 évesnél idősebbek korcsoportjaiban, a férfiak esetében a 65 éves kortól ugrott meg a halálozás a KSH friss adatai szerint, amelyekről grafikonokat is közöl a Napi.hu.

Az eddig elhunyt 3891 betegből csak októberben 985-en haltak meg – az eddigi áldozatok negyede –  a fertőzéssel összefüggésben a hivatalos adatok szerint. A napi halálozás október 20-ig 40 alatt maradt, azóta mindössze két napon volt 40-nél kevesebb a halálos áldozatok száma, novembertől pedig tartósan 70 fölé nőtt a napi esetszám.

A központi kommunikáció főleg az idősek és krónikus betegek veszélyeztetettségét hangsúlyozza, a KSH adatsorban a férfiak esetében már 65 éves kortól megugró halálozási számokat láthatunk tavalyhoz képest. A növekedés a nők esetében is látható már a 65 korosztálytól, azonban inkább 75 éves kortól számottevő az eltérés 2019-hez képest.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!