hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

20 éves az EMK

Egy menedzsernek a bizonytalanságot is el kell fogadnia

1996 szeptemberében indult el az első mesterkurzus a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában (EMK). A 20 éves évfordulót kötetlen program keretében, zárt körben, családias hangulatban ünnepelték az intézmény alapítói és jelenlegi munkatársai.

Dr. Szócska Miklós igazgató a rendezvényen röviden szólt arról a kerek évfordulóra készült 2016-os kiadványról, amely bemutatja az EMK két évtizedes történetét, és azt, hogy miként fejlődött az egészségügyi menedzser szakma, valamint képet ad a 21. század egészségügyi helyzetéről, közli az egyetem.

Dr. Réthelyi Miklós rector emeritus emlékező beszédében elmondta, hogy a rektorsága alatt látott bele jobban az egészségügyi menedzsmentbe, a szervezetfejlesztés szükségességébe, így vett részt maga is az EMK létrehozásában, aminek bemutatta fontosabb állomásait. Kitért rá többek között, hogy bár már 1991-ben megfogalmazódott a hazai menedzserképzés szükségességének ötlete, és 1992-ben döntés született az EMK, illetve a vidéki központok létrehozásáról (a Tempus Projekt keretében), az első egészségügyi menedzserképző program csak 1993-ban indult el, akkor még a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika két oktatótermében.

1994-ben fogalmazták meg az EMK alapprogramját és küldetésnyilatkozatát, majd egy 1995-ös parlamenti döntés után 1996 szeptemberében 17 hallgatóval elkezdődött az első mesterkurzus a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában. Dr. Réthelyi Miklós megjegyezte, hogy az EMK elmúlt 20 évéből az egyik lefontosabb tanulság, hogy egy menedzsernek adott esetben el kell fogadnia a bizonytalanságot is.

(forrás: Semmelweis Egyetem )

cimkék

hirdetés

Könyveink