hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Éger István az orvosok béremeléséről

Ez egy olyan komoly átalakulás, amelynek bizonyos fokig és bizonyos ideig lesznek elszenvedői, mondta Éger István a Weborvos szerint.

Mit érzett, amikor értesült arról, hogy elfogadta kormány a MOK áttörő erejű béremelési javaslatát?, kérdezte a Weborvos szerint Éger Istvántól, a MOK volt elnökétől Bolgár György a Klubrádióban.

Örömöt éreztem, hiszen történelmi jelentőségű esemény tanúja lehettem, válaszolta Éger István, aki szerint hetven év után reális lehetőség nyílik arra, hogy eltöröljék a hálapénzt. Mint hozzátette, húsz éve mondta különböző politikai szereplőknek és kollégáinak, hogy ezt csak egyféleképpen lehet megszüntetni, méghozzá egy határozott, egyidejű, nagymértékű béremeléssel és a büntetés kilátásba helyezésével. Felidézte, hogy mindenki fantasztának tartotta annak idején. 

Beszélt arról is, hogy az ördög a részletekben rejlik, hiszen nem mindegy, miként váltjuk a mindennapok gyakorlatára az elfogadott törvényt, amelynek szellemével abszolút egyért. Az elkövetkező két-három hónap munkája sok mindent meg fog határozni véleménye szerint. 

Tudomásul kell venni, hogy ez egy olyan komoly átalakulás, amelynek bizonyos fokig és bizonyos ideig lesznek elszenvedői. „Csak azt tudja ajánlani egyszerű mezei mentőorvosként minden kollégájának, hogy tartsanak ki az elvek mellett, mert megéri”. Ugyanakkor látható lesz az orvoshiány, mert a bérkérdést legalább tíz évvel ezelőtt kellet volna meglépni. 

Az átmeneti nehézségekről szólva elmondta: annak érdekében és annak árán, hogy a betegek kiszámíthatóbb ellátáshoz jussanak, átmenetileg többet kell majd várniuk, több türelemre lesz majd szükségük.

Az orvoslétszám egyelőre nem rendeződik, hiszen hazugságok tömkelege van a jelentésekben, mivel egy orvos több helyre van bejelentve, több helyen dolgozik. Most el fog érkezik az igazság pillanata, mert a jogszabályi változások átmeneti hiányokat, ellátásbeli nehézségeket fognak hozni. Emiatt várhatóak majd ellátásérdekű engedmények is számos helyen.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink