hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán

Egy 932 millió forintos pályázat részeként beszerzett új digitális röntgent adtak át a pécsi urológiai klinikán, amelynek köszönhetően a hasonló fekvőbeteg-ellátó egységek közül a pécsinek lett a legmodernebb radiológiai részlege Magyarországon, tájékoztatta az Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-t.

A PTE Klinikai Központ (PTE KK) Urológiai Klinikáján bemutatott műszer még pontosabb, jobb felvételek készítésére alkalmas, ráadásul csökkentett sugárdózis mellett és rövidebb idő alatt. Mivel pedig ezentúl több beteget tudnak ellátni, csökken a vizsgálatra várakozás ideje is.

A PTE KK a gazdaságilag hatékony és fenntartható struktúraátalakításra és az ehhez kapcsolódó infrastruktúrafejlesztésekre 931 millió forint támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pályázata keretében.

Az intézmény az MTI érdeklődésére közölte, a csaknem egymilliárd forintos pályázati forrás segítségével korábban már lélegeztető gépeket és több, a betegbiztonság fejlesztését szolgáló eszközt szereztek be 122 millió forint értékben, emellett 65 millió forinttal a betegellátás komfortját növelték, az ápolási eszközparkot pedig 230 millió forintos fejlesztés révén korszerűsítették.

Kiemelték: a mesterséges megtermékenyítési technikák modernizálására szintén 230 millió forintot tudnak fordítani a támogatás révén. Mindezek mellett költséghatékony, korszerű, új diagnosztikai eszközöket is vásároltak 282 millió forint értékben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink