hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Debreceni orvosok segítenek a bejrúti tragédia után

Magyarország kormányának felkérésére Bejrútba utazik a Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja, írja a Dehír.

Azonnali segítségre van szüksége Libanonnak a bejrúti robbanás után, ezért döntött úgy a kormány, hogy egymillió euróval támogatja az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést – mondta az MTI beszámolója szerint Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan kiemelte, hogy a libanoni egészségügyi rendszer képtelen kezelni a helyzetet, és több mint ötezer sérültről és több mint 130 halálos áldozatról érkeztek hírek. A pusztítás mértékét jelzi az is, hogy a helyi ortodox egyház közölte, a kórháza teljesen megsemmisült.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Magyarország a Hungary Helps programban ajánlotta fel az egymillió eurós támogatást, amelyet a helyi maronita egyházon keresztül osztanak szét. A felajánlást elsősorban egészségügyi támogatásra költik, de óriási problémának nevezte Azbej Tristan azt is, hogy legalább negyedmillió ember elveszítette az otthonát, így őket el kell helyezni.

Gyógyszereket, lélegeztetőgépet és orvosdiagnosztikai berendezéseket is visznek Libanon fővárosába

Magyarország kormányának felkérésére Bejrútba utazik a Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja. A Külügyminisztériummal egyeztetve, a dr. Késmárky András vezette alakulat kötszereket, gyógyszereket, lélegeztetőgépet, orvosdiagnosztikai berendezéseket és egyéb gyógyászati segédeszközöket visz magával a keddi, nagyerejű robbanással érintett területre.

A magyar orvoscsoport augusztus 7-én, pénteken indul útnak és előre láthatólag jövő csütörtökig segítik a mentési munkálatokat, adta hírül a Dehír.

(forrás: MTI, Dehir.hu)
hirdetés

Könyveink