2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Csökkent a János kórházban a Covid-osztályokon dolgozók óradíja

A Szent János Kórház vezetése a koronavírusos betegeket ellátó Covid-osztályokon dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját csökkentette kiemelten magas, 150 százalékos díjra a járványhelyzet javulásával, olvasható a kórház közleményében.

"A járványhelyzet javulásával és a fertőzöttek számának csökkenésével ma már lényegesen kisebb teher hárul a Covid-osztályokon dolgozókra is, ezért az extra magas óradíj kiemelten magasra, 150 százalékra változott, ami országos szinten még mindig a legmagasabbak közé tartozik" – írták.

A kórház arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció egy a birtokukba került levél alapján azt közölte, a Szent János Kórház főigazgatója a járvány idején csökkenti a Covid-osztályokon dolgozók fizetését. A kórház vezetése azt írta: a Szent János Kórház a koronavírus-járvány első napjától biztosította a kiemelt kockázatú ellátóhelyeken dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját.

"Mivel intézményünk a legnagyobb ellátók egyike (csúcsidőben légúti ambulanciát, 3 izolációs ebből egy lélegeztető  osztályt és karanténkórházat üzemeltettünk 140150 bent fekvő beteggel), ez az intézkedés nagy számú dolgozónkat érintette" tudatták.

Egyéb vezetői intézkedéseket is hoztak széles körben biztosított homeoffice-lehetőség, 15 nap fizetett távollét a gyermekelhelyezést megoldani nem tudó szülőknek, rugalmas munkaidő , amivel igyekeztek megkönnyíteni a munkavállalók életét, "aminek köszönhetően senki nem vesztette el az állását vagy került anyagi krízisbe a veszélyhelyzet alatt".

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés