hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Chips- vagy hamburgeradó? – Mi a különbség?

Két dologról van szó, vagy csak névmódosítás, azaz át lett címkézve a javaslat - tette fel a kérdést a Ma reggel műsorvezetője Csiba Gábornak és Font Sándornak.

Font Sándor a beszélgetés elején kifejtette, tulajdonképpen sem a hamburgeradó, sem pedig a chipsadó elnevezés nem fedi a valóságot: "Nevezzük nevén a gyermeket: népegészségügyi termékadó.

űSemmilyen kész végtermék nincs kiemelve a törvényben, termékcsoportokról van szó - alapvetően két adalékanyagról szól az elfogadott javaslat, a sóról és a cukorról - mondta a fideszes képviselő.

Csiba Gábor hozzátette, hogy soha nem is volt szó hamburgerről, minden olyan élelmiszerről viszont igen, ami többletmennyiségben tartalmaz sót, cukrot és zsírt - és sajnos ez utóbbi kimaradt a törvényjavaslatból.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke elmondta, hogy minden lépéssel elégedettek, mivel "korábban nem volt semmi, így minden ami történik eredménynek mondható". Tény ugyanakkor - tette hozzá -, hogy az eredeti elképzelés vonatkozott a zsírokra, az alkoholra és a dohányra is.

(forrás: MedicalOnline, m1)
hirdetés

Könyveink