hirdetés
2021. március. 01., hétfő - Albin.

Bővülhet az egészségipari támogatási program kerete

Nem szeretnének érdemi pályázatot visszautasítani, ezért a Pénzügyminisztérium valószínűleg bővíti az egészségipari támogatási program keretét, mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Augusztusban, a pályázat kiírása utáni héten, az ötven milliárd forintos pályázati keretet jelentősen meghaladó jelentkezés érkezett. Jelenleg úgy tűnik, hogy az első körben sikeresen pályázó 32 céget 36 milliárd forinttal támogatják.

A maradék támogatás szétosztására múlt hétfőn újból megnyitották a pályázatot, amikor is mindössze egy nap alatt 26 cég pályázott. Mint az államtitkár mondta, a kormány a pályázó vállalkozások beruházásának 80 százalékát támogatja, amennyiben az a koronavírus-járvány helyzethez kapcsolódó termékek gyártására irányul és 6 hónap alatt megvalósul. Egyéb egészségipari kapacitást növelő beruházok 50-80 százalékának támogatására pályázhatnak a cégek.

Hangsúlyozta: a program célja, hogy Magyarország egészségipari kapacitásait kiépítsék, illetve jelentősen megnöveljék. Jelenleg a Magyarországon gyártott termékek aránya elenyésző, kevesebb, mint 20 százalék, míg ez más országokban 70-80 százalék fölötti.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink