hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Bérnővér vagy pénztáros?

A magyar kórházak egy része ma már nem működne, ha nem lennének bérnővérek, írja a Magyar Narancs cikke nyomán az Index.

Több magyar kórház sem tudná teljesíteni a törvényben előírt minimális személyi feltételeket bérnővérek nélkül, akiket cégek közvetítenek ki a különböző feladatokra. Van olyan intézmény, amelyben 10-12 osztály is folyamatosan kiközvetített munkaerőre szorul – idézi az Index a Magyar Narancs összeállítását.

Ugyan a közalkalmazotti és bérnővéri fizetésből több százezer forint is összejöhet, de ennek súlyos ára van: a három-négy munkahely mellett nem jut idő a törvényben előírt pihenőidőre, emiatt egyre nagyobb a tévesztés és a kiégés lehetősége. Nem véletlen, hogy sok szakképzett ápoló így is inkább a kisebb felelősséggel és 350 ezer forintos fizetéssel járó Lidl-pénztárosi állást választja.

A megoldás a kórházak számára sem megnyugtató, a bérnővéreket az új helyen sokszor újra és újra be kell tanítani, nem biztos, hogy rendelnek a kifogyó gyógyszerből a műszak végén, ha lemondják a munkát, nem tudják pótolni őket a műszakban, és nem tudják ellenőrizni azt sem, hogy mennyire kipihenten érkeznek.

(forrás: Index)
hirdetés
hirdetés

Könyveink