hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Átadták a felújított Tábornok utcai szakrendelőt Zuglóban

Az elmúlt másfél év legnagyobb egészségügyi fejlesztéseit tudták folytatni és befejezni a kerületben az Egészséges Budapest Programból.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere emlékeztetett, a beruházás az Egészséges Budapest Programból (EBP) Budapestnek "kiharcolt" 50 milliárd forintos forrásból 807 millió forint jutott Zuglónak. A politikus hozzátette, ebből a pénzből 620 millió forintot tizenegy háziorvosi rendelő felújítására költöttek, a Tábornok utcai rendelőben nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés, tetőfelújítás, festés, szigetelés, klimatizálás történt. A fennmaradó 187 millió forintból orvosi eszközöket, berendezéseket vásároltak. Horváth Csaba közölte: a tervek szerint a Bosnyák téri új városközpontban is megépül egy szakrendelő, amelyhez szintén az EBP forrásait veszik igénybe.

Karácsony Gergely az átadáson örömét fejezte ki, hogy Zugló vezetése a partnerség jegyében számos területen fejleszteni tud, mint mondta, a kerület jól használta fel az egészségügyi fejlesztésre jutó keretet. Úgy fogalmazott: fontos, hogy a fővárosi önkormányzatot a kormány "ne tekintse baleknak".

A felújított Tábornok utcai szakrendelő Zuglóban az átadás napján, 2021. november 8-án. MTI/Mónus Márton
A felújított Tábornok utcai szakrendelő Zuglóban az átadás napján, 2021. november 8-án. MTI/Mónus Márton

A főváros és a kormány között egészségügyi fejlesztésekre kötött megállapodáshoz a főváros tartotta magát, a kormány azonban nem, azt számtalan ponton megsértették. Ez a pénz, amelyről kormányhatározat van, jár a budapestieknek, mert nagyon sok hasonló beruházást szeretnének átadni, fogalmazott Karácsony Gergely. A főpolgármester ezzel együtt is köszöni azt a támogatást, amelyet a kormány adott a Tábornok utcai rendelő megújításához is, de a megkötött megállapodáshoz ragaszkodnak, és "követelik", hogy a 2021-es program is megvalósuljon.

Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató-főorvosa elmondta: a kerület 11, zömében alapellátó rendelője és két nagy szakrendelője újult meg, de a látványos beruházásokon túl a korszerű betegellátást segítő informatikai fejlesztések is történtek.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink