hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Anyukák és ágyak – a probléma máig nem oldódott meg

Látszólag könnyen meg lehetne oldani a problémát, mégsem megy. Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak akció ötletgazdája a Klubrádióban.

Az akció 2018 novemberében kezdődött, amelynek keretében civilek az ország több mint harminc kórházának juttattak összecsukható ágyakat, hogy a szülők beteg gyerekeik mellett maradhassanak estére az intézményekben. Még pár hete is vittek ki szülői pótágyakat, ezúttal a miskolci kórház gyermekosztályára szállítottak újabb tizenöt darabot, de az ágyprobléma máig nem oldódott meg.

Orosvári Zsolt szerint racionális magyarázat nincs a jelenségre, pusztán arroganciáról, emberi rosszindulatról van szó, illetve üzletről, a szülők, elsősorban a vidékről érkezők „lehúzásáról”. Orosvári szerint épp a múlt héten kapott fényképet arról, hogy a beteg gyermekük mellett tartózkodó szülők hogyan oldják meg jelenleg az esti pihenésüket. Mostanában éppen irodaszékeken próbálják eltölteni az éjszakákat – tanulják az ülve alvást.

A civil akció ötletgazdája szerint bár idén februárban azt az információt kapta, hogy az egészségügyi szakmai kollégium illetékes tagozata megkezdte a szülők elhelyezéséhez szükséges feltételrendszer kidolgozását, de egyelőre ennek sem látszik az eredménye. Orosvári Zsolt szerint ez azért különösen nagy probléma, mert ha a kollégium közölné, melyek azok a minimális körülmények, amelyeket biztosítani kell a bent éjszakázó szülők számára, akkor megszűnne a mostani vita alapja. Egységes szabályozás híján jelenleg minden kórházigazgató hasra ütve dönthet ebben a kérdésben.

A teljes beszélgetés a Klubrádió honlapján

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink