hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A VOSZ Egészségügyi Szekciójának állásfoglalása

Az egészségügy tényleg minden fronton harcban áll, és ilyenkor a mi tagszervezeteink nem szakértői konzultációt ajánlanak a kormánynak, hanem segítő kezet a frontvonalon, mert nem világmegváltó ötletekre, hanem felgyűrt ingujjakra van szükség, közölte a VOSZ Egészségügyi Szekciója.

Szombat éjjel megjelent a Kormány 106/2021. (III.5.) Korm. rendelete az "egészségügyi szolgálatra berendelés és az egészségügyi szolgáltatás biztosításának veszélyhelyzeti különös szabályairól". Ez a szabályozás nagymértékben érintheti a vállalkozó orvosokat, az őket foglalkoztató vállalkozásokat, kisebb-, és nagyobb magánegészségügyi szolgáltatókat, végső soron az egész szektort.

Egész hétvégén égtek a telefonvonalaink, sok tagszervezet érdeklődött, hogy mi a véleményünk, ezért jelen közlemény formájában tudatjuk a nyilvánossággal a VOSZ Egészségügyi Szekció vezetésének az álláspontját.
Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi kritikus helyzetben a legfontosabb az lehet, hogy mindenki megőrzi a nyugalmát, még ha ez nem is olyan könnyű a nehéz napokban, és fő feladatunkra, a beteg emberek ellátására koncentrálunk.

Az egészségügy tényleg minden fronton harcban áll, és ilyenkor a mi tagszervezeteink nem szakértői konzultációt ajánlanak a kormánynak, hanem segítő kezet a frontvonalon, mert nem világmegváltó ötletekre, hanem felgyűrt ingujjakra van szükség. Vállalkozó háziorvosok küzdenek naponta, és a nagyobb cégek is kiveszik oroszlánrészüket a harcból. Van aki közvetlenül részt vállalt a Covid-betegek fekvőbeteg ellátásból, van aki olyan állami feladatokat vesz át, amelyek most a háttérbe szorultak a túlterhelt állami rendszerben, van, aki oltópontokat üzemeltet, és van aki ingyen szűri az óvodai és bölcsődei dolgozókat, stb. A lényeg, hogy tagszervezeteink különböző módon, és legjobb képességük és lehetőségeik szerint vesznek részt a járványhelyzetből adódó teendőkből.

Mint vállalkozói érdekképviselet, külön üdvözöljük azt a kormányzati szándékot, ami az utólagos kártalanítás lehetőségét megnyitva, reményt ad a felmerülő óriási extra költségek legalább utólagos kompenzációjára.
Mindenkinek erőt, kitartást, és jó egészséget kívánunk az előttünk álló napokhoz és hetekhez!

Dr. Fábián Lajos Károly s.k.
az Egészségügyi Szekció elnöke

Dr. Varga Péter Pál s.k.
elnökségi tag

Dr. Babai László s.k.
elnökségi tag

(forrás: VOSZ Egészségügyi Szekció, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink