hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A következő ciklusban jöhet a háziorvosok állami gondozásba vétele

A háziorvosi praxisokat is állami irányítás alá vonná Heintz Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője, háziorvos – írja a Népszabadság.

A politikus azt állítja, hogy ezzel egyszer s mindenkorra megszűnhetne a mostani öszvér rendszer, amelyben szinte nincs két azonos ellátási szerződés a háziorvos és az önkormányzatok között, s ebből sok viszály alakul ki. A praxisjogon, a háziorvosok vállalkozói létén Heintz Tamás ugyan nem változtatna, de a körzetek finanszírozását és szakmai irányítását az állami kórházakhoz integrálná. A háziorvosok és a kórházi szakorvosok egy csapatként vállalhatnának felelősséget a beteg ellátásáért.

Heintz úgy tudja: ebben a ciklusban már biztosan nem ér el az alapellátókig az általa vizionált átalakítás, amit a lapnak az egészségügyért felelős államtitkárság is megerősített. Szerintük  egyelőre az eddigi átalakító lépések konszolidációja zajlik, a továbbiakat pedig egy újabb koncepcióban, a Semmelweis Terv 2.0-ben összegzik majd. Ám ez a munkaanyag még csak készül - írja  a nol.hu.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink