hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A Kasszaorvosi Szervezet nem gondol sztrájkra

A Kasszaorvosi Szervezet nem gondol sztrájkra. Nem tudják értelmezni a kifejezést, a háziorvosoknak ugyanis csaknem mindegyike vállalkozó – írja a Magyar Hírlap.

Egységes a háziorvosok álláspontja abban, hogy jövedelmi helyzetük sürgősen javításra szorul. Abban viszont nem, miként reagáljanak arra a tényre, hogy a béremelésből kimaradtak, mert az most csak az alkalmazott orvosokra vonatkozik. A Magyar Hírlap megkeresésére Borsi Éva, a Kasszaorvosi Szervezet elnöke azt mondja: nem gondol sztrájkra.  Nem tudja értelmezni a kifejezést, a háziorvosoknak ugyanis csaknem mindegyike vállalkozó, önmaga munkáltatója.

Az sem világos szerinte, hogy ilyenkor az állammal vagy a társadalombiztosítóval kellene-e megegyezniük az úgynevezett szolgáltatási minimumról, hiszen a sürgősségi ellátást mindenképpen meg kell adni. A szervezet már tárgyalt a bérfejlesztés ügyében kialakult helyzetről, amelyet ők sem tartanak elfogadhatónak. Álláspontjuk szerint náluk csak olyan érdekérvényesítés jöhetne szóba, amely nem okoz gondot a betegeknek, mert „nem velük van vitánk”.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink