2024. április. 23., kedd - Béla.

A kamara a gyakorlati kivitelezést hiányolja az oltási tervből

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV-ben leszögezte, hogy amit eddig közzétettek, az csupán egy prioritási lista.

A kollégák nem tudják pontosan, hogy hogyan kell jelentkezni, még nem érzik a szervezettséget, jelentette ki Kincses Gyula az ATV Startban, hozzátéve, hogy jelentkezett már oltásra de még nem kapta meg.

Nem értenek egyet azzal, hogy aki nem oltatja be magát, annak ki kelljen fizetnie az ellátási költséget. Nagyon fontos lenne az oltási hajlandóság javítása, de ehhez több információra van szükség, el kell magyarázni, hogy az oltás kockázata, szövődménye teoretikus, míg a vírusé nem.

Kincses Gyula az "oltási tervet hiányolja az oltási tervből", amelyből a gyakorlati kivitelezés lépéseit kellene látni, de a kormány sem tudja milyen ütemben érkeznek a vakcinák, hiszen globális hiány van.

Vita van abban, hogy ki oltson. A MOK elnöke szerint ezt a kérdést az élet dönti  majd el. Ha a Pfizer oltóanyag lesz a meghatározó, akkor az oltópontok jöhetnek szóba, hiszen háziorvosoknál nehezebb a tárolás. A prioritások kijelölésénél a háziorvosokat nem szabad kihagyni, hiszen ők tudják, hogy a saját körzetükben kik a veszélyeztetettek.

Beszélt arról is, hogy bár a járványgörbe alakulása kedvező, de nem tudni még, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszak változtat-e ezen. Ha az edigiekhez hasonlóan alakul a görbe, akkor lazíthatunk január 11-e után, de Kincses azt is megjegyezte, hogy  két napból  nem lehet tendenciára következtetni.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés