hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A Honvédkórház szerint Szekeres a felelős

Az ÁEK belső vizsgálata szerint Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter nem tartotta be a határidőket, ezért nem vonható felelősségre az a vezető orvos akinek osztályán lúgot kapott egy kismama.

Befejeződött a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központ szülészeti és nőgyógyászati osztályán a 2010. február 12-én savlekötő helyett lúgot kapott kismama esetének intézményen belüli részletes feltárása. A párhuzamosan zajló rendőrségi vizsgálat viszont tudomásunk szerint még nem zárult le. Ugyan az osztályán történtekért az azt vezető orvos mindenkor felelős, most a szóban forgó személy érintettségének megállapítása Szekeres Imre mulasztása miatt nem volt lehetséges. A vizsgálat elrendelésének ugyanis meghatározott jogi keretei vannak, amelyeknek a határidejét nem tartotta be az MSZP kormányának honvédelmi minisztere. Így formai hibák akadályozták meg az osztályvezető érdemi számonkérését. Ezt megelőzően két szakdolgozó felelősségre vonása megtörtént.

Mindezzel együtt az intézmény elismeri a történtek miatti kártérítési jogalapot. Sajnálja viszont, hogy a beteg képviselője nem tartotta magát a megállapodáshoz és egyoldalúan a nyilvánossághoz fordult és perrel fenyegetőzött.

Mint azt korábban is közöltük, ahogyan a belső vizsgálatok sem befolyásolták az egészségi károsodást szenvedett beteg és a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központ kártérítési egyezségre vonatkozó tárgyalásait, és a gyógykezelésről szóló vállalásait, az intézmény részéről ezek a szándékok a beteg jogi képviselőjének nyilatkozatától függetlenül továbbra is fennállnak.

(forrás: Honvédelmi Minisztérium)
hirdetés

Könyveink