hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

"Pattanásig feszült a helyzet"

A Népszava utána járt, mi előzte meg a védőnők kialakult helyzetét és mire lehet számíítani jelenleg. 

A munkáltatók, többnyire az önkormányzatok, az utóbbi napokban kapták meg a védőnőknek adott 2 milliárdos plusztámogatás nekik járó részét, de a fejenkénti havi 30-35 ezer forintból szeptembertől a dolgozók mindössze bruttó 1600-5600 forinthoz juthatnak hozzá. A terület érdekvédői azért küzdenek, hogy az egészségügyi szakdolgozói bértábla rájuk is érvényes legyen, de a kormány eddig nem reagált a kérésre – olvasható a nepszava.hu-n.

A területen működő érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezetek az első hírek megjelenése után szakmai egyeztetést kezdeményeztek az egészségügyi államtitkárral, hogy megismertessék vele a valós helyzetet – derül ki a  cikkből. Ónodi-Szűcs Zoltán állítólag ezen a június közepén tartott találkozón végre megértette, hogy milyen távol áll a valóságtól az ígérgetésük, de addigra már elindult a kommunikációs cunami, amiből nem tudott és nem is akart kiszállni a humántárca, inkább azt mondták: eddig a fenntartóknak valóban nem kellett átadni a kiegészítések teljes összegét a védőnőknek, de ez mostantól másképp lesz.

A Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE) elnöke, Csordás Ágnes azonban a Népszavának megerősítette, hogy értesüléseik szerint semmi nem változik, a finanszírozási díjemeléshez nem érkezett meg a felhasználást szabályozó, számukra kedvező rendeletmódosítás, ezért pattanásig feszült a helyzet az ágazatban.

A további részletekért kattintson a nepszava.hu-ra.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink