hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Augusztustól jön a tízmilliárdos többlettámogatás

Csaknem milliós többlethez jutnak egy összegben az alapellátó háziorvosi-, és házi-gyermekorvosi vállalkozások, írja a NOL. Az augusztusi elszámolással, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megkezdi az idénre ígért tízmilliárdos többlettámogatásuk kifizetését.

Az augusztusi elszámolással januárra visszamenőleg megkaphatják a háziorvosok, a házi gyermekorvosok az idei évre ígért plusz 130 ezer forint többlet támogatást. Ez azt jelenti, hogy megkezdik a háziorvosi praxisoknak járó, összességében tízmilliárd forintos pluszjuttatás, illetve a védőnői szolgálatoknak és a területi ellátási kötelezettséggel bíró fogorvosoknak szánt kétmilliárd forint kifizetését is.

A háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként – a tavalyihoz hasonlóan – átlagosan havi 130 ezer forinttal emelkedik a bevételük, a védőnői és az iskolai védőnői szolgálatoknál ez az emelkedés havi 30-35, a fogorvosoknál 50-55 ezer forint. A kormányhatározat szerint januártól augusztusig egy összegben fizetik ki az érintettek járandóságát, írja a lap.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink