hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

800 milliós bírság a GVH-tól

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt határozatot hozott a Gazdasági Versenyhivatal a Direct Group S.A. és a Mediaworks Hungary Zrt. ellen a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ), és a Hallókészülék Gyártói Képviseletek és Forgalmazók Országos Szövetsége (HGYFOSZ) közös bejelentése alapján.

Az eljáró versenytanács megállapította, hogy a Direct Group S.A. 2018. januárjától a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a nyomtatott sajtóban és bizonyos weboldalakon megjelent hirdetésekkel. Az eljáró versenytanács a fenti gyakorlat folytatását megtiltotta, a fenti jogsértés miatt a céget 800 millió Ft versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Az eljáró versenytanács jogsértés vagy annak hiánya megállapítása nélkül kötelezi a Mediaworks Hungary Zrt-t az általa tett vállalások teljesítésére; így a Direct Group S.A.-val, valamint kapcsolt vállalkozásaival hirdetési tevékenységének megszakítására, szerződéses kapcsolatának  megszüntetésre. Ezen vállalkozásoktól hirdetési megrendelést a jövőben nem fogadhat be.

A FESZ és a HGYFOSZ a jövőben is eljár a betegek és a fogyatékkal élő vásárlók érdekeinek védelmében, megakadályozva megtévesztésüket. Határozottan fellépnek a hazai és külföldi érdekeltségű, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben, szögezik le közleményükben.

További információk:
Tel.: +36 1 428 0747
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: Forgalmazók az Egészségért Szövetség, Országos Sajtószolgálat)
hirdetés

Könyveink