hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

40-60 gyógyszert válogatnak össze

Az államosított kórházak közbeszerzéseiről ír a vg.hu, azt követően, hogy kiderült, egyetlen pályázóként  a Főgáz nyerte  az állami egészségügyi gázszállítás lehetőségét.

Földgázt és mobiltelefon-szolgáltatást már biztosan, de villamos-energiát, gyógyszert, orvosi eszközt, fertőtlenítőszert, sőt biztosítást is központi közbeszerzés útján várásolnak majd az államosított kórházaknak. A nagy mennyiségű vásárlásoktól több tízmilliárd forint megtakarítást remélnek, ám a legtöbb tendert még meg sem hirdették – írja a lap.

Az elérhető nyereség azonban még távoli: egyelőre azt az úgynevezett alaplistát sem sikerült összeállítani, amely a 111 állami kézben lévő kórházban leggyakrabban használt orvosságokat tartalmazza. A GYEMSZI tájékoztatása szerint a várhatóan 40-60 készítményt magában foglaló lajstromot az Országos Gyógyszerterápiás Tanács állítja össze, és heteken belül nyilvános lesz. Az év elején még úgy terveztek, hogy az első gyógyszer-tendereket nyár végén, ősz elején kiírjákemlékeztet a vg.hu.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink