hirdetés
2020. február. 26., szerda - Géza.
hirdetés

Zárt tárgyalás a kiskunhalasi pszichiátria dolgozóinak perében

Az egyik védő kérésére zárt tárgyalást rendelt el a Kiskunhalasi Városi Bíróság, ám a tanácsvezető bíró hozzátette, az ítélethirdetés nyilvános lesz.

hirdetés

A Kiskunhalasi Városi Bíróságon hétfőn megkezdődött annak a három ápolónak a pere, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség.

A tárgyalás kezdetén az egyik védő zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól.

Nagyné Tajti Ilona tanácsvezető bíró helyt adott a kérelemnek, és zárt tárgyalást rendelt el, hozzátette azonban, hogy az ítélethirdetés nyilvános lesz.

Ma kezdődött annak a három ápolónak a pere, akik ellen a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában lezajlott vizsgálatok után emelt vádat az ügyészség. A városi bíróság tájékoztatása szerint a bizonyítási eljárás négy, egymást követő napra van kitűzve.

A hétfői tárgyaláson elhangzik a vádbeszéd, majd tanúkat hallgatnak meg. Várhatóan az ügyet kirobbantó egyik ápolónőt is az első tárgyalási napon hallgatják meg.

A rendőrség egy 2010 elején tett feljelentés alapján folytatott vizsgálatot az intézetben, azt követően az ügyészség vádat emelt három ápoló ellen. A vádirat szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló emberrel szemben, a másik férfit akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés minősített esetével vádolják, míg a harmadik ápoló ellen zsarolás a vád.

A korábban letartóztatott vádlottak szabadlábon védekeznek.

Olvassa el a kiskunhalasi ügy összefoglalóját!

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink