hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Világújdonság a Pécsi Tudományegyetem klinikáján

Hazánkban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikáján került sor az AB HiRes™ Ultra 3D elnevezésű belsőfül-implantátum beültetésére. A Gerlinger Imre egyetemi tanár által idén augusztusban elvégzett műtét szenzációja, hogy 2019-ben kategóriájában ez az implantátum nyerte el a legjobb orvosi eszköznek járó rangos Medtech Breakthrough Award-ot.

Az 1993-ban alapított kaliforniai Advanced Bionics (AB) vállalat a világ egyik vezető cochleáris implantátum gyártója. Ez az orvostechnikai eszköz siket vagy súlyos nagyothalló emberek hallásának helyreállítására alkalmas. Az implantátumot műtéti úton ültetik be a koponyacsonton készített ágyba, az elektródát pedig a belsőfülbe, a csigába vezetik. A hangprocesszorból érkező elektromos jel így jut el a természetes úton nem ingerelhető hallóideghez.

A megfelelő implantátum kiválasztása egy egész életre kiható döntés. Az AB az iparág legfejlettebb technológiájával segít a rászorulókon. Ötször nagyobb felbontást nyújt, mint bármely más rendszer, ezáltal a legjobb teljesítményre képes.

Megbízható és tartós, ClearVoiceTM jelfeldolgozó rendszere klinikailag igazoltan javítja a beszédértést háttérzajban. Számos egyéb előnye közül érdemes kiemelni a vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget a különböző Blutooth-os eszközökhöz. Az AB a jövőre is gondol: cochleáris implantátumaival a páciens nemcsak kiváló beültetett technológiához jut, hanem a külső egység teljes körű továbbfejlesztését is kihasználhatja. Így újabb műtét nélkül élvezheti a technikai fejlődés későbbi eredményeit.     

A most beültetett eszköz egyedülálló abban, hogy viselőinél sebészi beavatkozás nélkül és minden korlátozástól mentesen végezhető el akár 3 Tesla erősségű mágneses rezonanciavizsgálat. A Gerlinger Imre professzor által elvégzett beavatkozás csúcstechnológiát képviselő innovációval javítja a páciens életminőségét.

(forrás: Audiorex Kft.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés