hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Váltott a kincstár - Csúsznak a bérkifizetésekkel

Több tízezer egészségügyi dolgozó – főként a részmunkaidőben, szerződéssel, nyugdíj mellett foglalkoztatott ápolók, mentő szakdolgozók - nem kapott időben bért, írja a Népszabadság.

A közösségi portálokon már szombaton számos bejegyzés volt olvasható az elmaradt kifizetések miatt. „Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy az ember bejár dolgozni a másod, harmad állásába és nem fizetik ki. November 22-e van, nem sikerült utalni, senki nem tud semmit, hogy mikorra várható a pénz. Kérdezem én, miért is kell nekünk "ingyen" dolgozni? A Magyar Államkincstárat nyilván nem érdekli, hogy egyik-másik kollégát ki akarják tenni az albérletéből, felszólításokat kap a szolgáltatóktól, hogy ha nem fizet, kikapcsolják a vizet, gázt, áramot” – idéz egy hozzászólást a lap.

A Népszabadság úgy tudja: a bajt az okozza, hogy a Magyar Államkincstár informatikai rendszert váltott, ezért nem működött a bérszámfejtő-rendszer november 5. és 16. között. Az intézmények ugyan 16-án már csatlakozhattak, de a váltás számos technikai problémát okozott a kórházaknak és egyéb kifizetőhelyeknek, ezért szinte mindenütt megcsúsztak a bérek utalásával.

Információik szerint a decemberi bérek utalása sem lesz problémamentes. Akkor ugyanis egy újabb technikai változtatás miatt a teljes hónap helyett csak december 25-ig tudják majd elszámolni a munkabért – olvasható a nol.hu-n.

 

(forrás: nol.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink