hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Valóság vagy lejáratás?

Az Index egy kórházi dolgozó vallomásait tette közzé videóiban, az egészségügyért felelős államtitkár és a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Időkben reagált.

Betegek bántalmazása, lopás, rablás, tekintélyuralom, orvosi műhibák. Az Index kétrészes videóriportja szerint ezeket tapasztalta Zoltán, aki négy évig dolgozott a magyar egészségügyben.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a nyilvánvalóan tendenciózus kampánnyal az ő helyzetüket vagy az egészségügyi kormányzat helyzetét akarják megnehezíteni. – A nyilatkozó saját magát minősíti, hiszen kimondja, milyen körből származik, és hogy azokat, akik között dolgozott, milyen módon választották ki. Kijelentette azt is, hogy maga sem különbözött tőlük. Ha létezik ez a személy egyáltalán, és nem egy betanított valakiről van szó – fogalmazta meg kétségeit a Magyar Idők megkeresésére Éger István.

Aki ilyet állít, az ne vádaskodjon és rágalmazzon, hanem álljon oda, és mondja meg, hogy hol, mikor, ki és mit csinált, és akkor mi eljárunk vele szemben. Enélkül csak egy gusztustalan kampányról van szó, és még az sem derül ki, hogy ezek a történetek mikoriak. Valaki, aki balhét akar, megfizette ezt a férfit – fogalmazott az elnök.

– Az egészségügyért felelős államtitkárként kiállok az ágazatban a munkájukat becsületesen végző valamennyi dolgozónkért. Nagyra becsülöm a több mint 97 ezer szakdolgozó és 38 ezer orvos betegekért végzett fárasztó és áldozatos munkáját. Nagy szakmai felkészültséggel, a betegek jogait, emberi méltóságát tiszteletben tartva végzik szolgálatukat. Sok esetben emberfeletti teljesítményt nyújtanak.

Hiszem, hogy kollégáink tisztességes, becsületes és odaadó munkájukkal hozzájárulnak a magyar egészségügy megbecsüléséhez, nemzetközi szakmai hírének erősítéséhez és a magyar emberek gyógyulásához – mondta Nagy Anikó egészségügyi államtitkár.

(forrás: Index, Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink