2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Új vezető az Idegtudományi Intézetben

2018. február 1-től dr. Óváry Csabát bízták meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet irányításával, adja hírül a WebOrvos.

A fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2018. február 1-től az intézmény eddigi orvosigazgatóját dr. Óváry Csabát bízta meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatói feladatainak ellátásával. A korábbi főigazgató, prof. dr. Nagy Zoltán nyugdíjba vonul, de a továbbiakban is támogatja az Intézet módszertani feladatainak ellátását.

Óváry Csaba kifejtette: „Intézetünk nem csupán Magyarország vezető idegtudományi intézménye, de egyike a legnagyobb európai idegsebészeti centrumoknak. Sok agyi és gerincbeteg, epilepsziás és stroke-on átesett ember számára egyet jelent a gyógyulás esélyével. Szerepünk mindig is kiemelkedő volt a hazai idegsebészeti és neurológiai ellátásban, később a stroke endovaszkuláris ellátásban, most pedig egy olyan fordulóponthoz érkeztünk, többek között az Egészséges Budapest Program fejlesztéseihez kapcsolódóan, amely új irányba fordítja az Országos Klinikai Idegtudomány Intézetet."

A kinevezés kapcsán dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: „Az Intézetben jelenleg is folyik a KEHOP 5.2.2. pályázatból 575 millió forint értékben az épületek energetikai célú felújítása. Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló 2,435 milliárd forintos fejlesztés eredményeként jelentős mértékben javul az OKITI orvosi műszer ellátottsága és informatikai háttere XXI. századivá válik. Emellett az Intézet lehetőséget kap arra, hogy 265 millió forintos keretből megtervezze a főépület következő években mintegy 6 milliárdos költségvetésből megvalósuló bővítését és fejlesztését."

„Jelentős feladatcsomag és óriási lehetőségek előtt állunk a stroke kezelésében, a neurológiai és idegsebészeti ellátásban, valamint Intézetünk fejlesztésében. Ehhez a kormányzattól minden segítséget megkaptunk és meg is fogunk kapni. Az intézmény megújuló vezetésének feladata, hogy bebizonyítsa: az „Amerikai út" a világszínvonalú egészségügyi ellátás egyik legjobb hazai példája" – vélte az új főigazgató.

Bővebben a WebOrvoson.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!