hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Új gyógyszer a korai magömlésre?

Az utóbbi években, különösen amióta a férfiak egészsége helyi és nemzetközi szinten is előtérbe került, a férfi nemi jelleg és szerep jelentős teret kapott az egészségmegőrzési, egészségfejlesztési és gyógyítási programokban, a tudományos kutatómunkában. Külön figyelmet szenteltek-szentelnek a férfiak szexuális problémáinak, elsősorban az erektilis diszfunkciónak. Ám eközben szinte szó sem esik egy másik komoly szexuális problémáról, a korai magömlésről, amely a felmérések szerint a férfi lakosság 20-30 százalékát érinti.

Túlérzékenység

Szakmai vélemények szerint a korai magömlés pszichés tényezők mellett elsősorban a glans penis túlérzékenységével függ össze, ami a probléma organikus patomechanizmusára is utal. A tréningeken és pszichoterápiás kezeléseken kívül a szakirodalom olyan beavatkozásokat is ismer, amelyek többsége a makk háti idegének érzékenységére kíván hatni. Alkalmazásuk módja szerint azonban ezek hatása – és különösen mellékhatása – különböző lehet. A dorzális neurektómia többféle mellékhatása miatt például csak olyan egyéneknél jön szóba, akik az egyszerűbb gyógykezelésre nem reagálnak

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
PROF. DR. MÉTNEKI JÁNOS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés