hirdetés
2021. április. 22., csütörtök - Csilla, Noémi.
hirdetés

Új egészségügyi központ Nyíregyházán

Orvosi rendelőknek és a védőnői szolgálatnak ad helyet egy új, a belváros közelében felépített egészségügyi központ Nyíregyházán.

hirdetés

A városi egészségügyi alapellátás fejlesztését célzó, csaknem 408 millió forint értékű, európai uniós támogatású program részeként megvalósult épületben hét, a körzeti orvosok és a védőnők által használható rendelőhelyiséget alakítottak ki.

A több mint 236 millió forintos beruházással megépült Csillag utcai egészségügyi centrumot két, korábban nem használt épület összeépítésével hozták létre, elvégezték a hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét, kicserélték a tetőt, megújult az elektromos- és a szennyvíz-elvezetési rendszer, és akadálymentesítették az épületet. A program eszközbeszerzési részében a védőnői szolgálatok és a rendelők kapnak a működésükhöz szükséges berendezéseket.

A százszázalékos támogatású projektben még két intézmény komplex felújítása, valamint átalakítása valósult meg vagy van folyamatban Nyíregyházán. A Fenyő utcai orvosi rendelőt tavaly több mint 20 millió forintos ráfordítással újították és szerelték fel a szükséges eszközökkel, új funkcióként pedig védőnői szolgálat kapott helyet az épületben. A Tokaji úton lévő Albérlők házában a hajléktalanok éjjel-nappali egészségügyi ellátására alkalmas épületrészt alakítanak ki, a 122 millió forint értékű beruházás várhatóan februárban fejeződik be.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink