hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Tovább tart a továbbképzés

Átgondolatlan jogszabály, kapkodás, széttárt karok, összességében pedig káosz, amelynek akarva akaratlanul is csak az orvosi kamara lehet a vesztese. Röviden és tömören így jellemezhető az orvosok kötelező továbbképzése körül mára kialakult helyzet.

Első alkalommal ér véget az az ötéves periódus, amelyben jogszabály kötelezi az orvosokat, hogy kongresszusi és tanfolyami részvétellel, tudományos munkával öt esztendő alatt, összesen 250 pontot szerezve továbbképezzék magukat. A pontok megszerzésére előírt határidő hivatalosan március 31-én lejárt, s ettől kezdve a feltételeket nem teljesítőknek elvben tehát már el kellett volna veszíteniük működési engedélyüket, s három hónapig csak szakorvosi felügyelet mellett dolgozhatnának. Csakhogy mint azt dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Medical Tribune érdeklődésére elmondta: a kamara optimális esetben legkorábban május 20. körül, de inkább júniusban rendelkezik majd végleges adatokkal, eddig ugyanis csupán az orvosok felének igazolása érkezett meg hozzájuk az egyetemektől, amelyekhez az orvosoknak be kellett jelentkezniük.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés