hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Tovább bővül az e-egészségügy

Folyamatban van az e-beutalók rendszerének a kiterjesztése – mondta az InfoRádiónak a Háziorvosok Online Szervezetének elnöke, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos.

Kapcsolódó cikkek

Békássy Szabolcs az InfoRádiónak nyilatkozva emlékeztetett, a koronavírus-járvány idején született meg az jogszabály, amely egyenértékű ellátásként ismerte el a telemedicinális formákat a személyes orvos–beteg találkozáson alapuló ellátásformákkal, könnyebb hozzáférést biztosítva a betegek számára, hiszen a praktizáló háziorvosok számos dokumentumot, gyógyszert az online térben is tudnak kezelni.

Ennek első, mindenki számára érezhető előnye az e-receptek bevezetése volt, ami immáron több éve a mindennapi háziorvosi gyakorlat részévé vált, azaz most már a receptek helyett minden gyógyszerkészítmény az elektronikus rendszerben rögzítendő, így azt a betegek papír alapú vény átvétele nélkül is kiválthatják a gyógyszertárakban. Ezen felül folyamatban van az e-beutaló rendszerének a kiterjesztése – emelte ki az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos, akinek reményei szerint pár hónapon belül már miden fogadó intézmény képes lesz a háziorvos által kiállított e-beutaló kezelésére.

A szakember kiemelte, hogy a betegek ellátására vonatkozó dokumentumokat mind a háziorvosoknak, mind a járóbeteg szakellátásban, illetve a kórházi ellátásban dolgozó kollégáknak kötelező feltölteniük, sőt most már a magánszolgáltatók is kötelezettséggel bírnak az EESZT irányába történő adatszolgáltatás kapcsán, és már az online térben kezelik a segédeszközökkel kapcsolatos vényeket is.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!