hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Tíz szervezetet díjazott idén a Prima Primissima Alapítvány

A járványhelyzet miatt rendhagyó módon, tíz társadalmilag kiemelten hasznos, ám a világjárvány miatt hátrányos helyzetbe került szervezet kapta meg idén a Prima Primissima Alapítvány díjait és az azokkal járó 20-20 millió forintos jutalmat.

Az elismerést 2020-ban az Autizmus Alapítvány, az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, az Együtt az Autistákért Alapítvány, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Gyermekleukémia Alapítvány, a KézenFogva Alapítvány, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, valamint a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért nyerte el, jelentette be a pénteki online eredményhirdetésen Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Balogh Gabriella emlékeztetett arra, hogy a Prima Primissima Díjat tizennyolc évvel ezelőtt Demján Sándor alapította, majd tőle tíz év után Csányi Sándor vette át a díj finanszírozását. Az alapítvány által tavasszal kiküldött jelölési felkérésekre több mint 600 jelölés érkezett be (ezeket 2021-ben fogják figyelembe venni), ám szembe kellett nézni azzal, hogy a díjátadót a megszokott formában ebben az évben nem lehet megtartani. A nyáron újra felkeresték a jelölőket, olyan szervezeteket keresve, amelyek a valamilyen hátrányos helyzetbe kerültek a világjárvány miatt. Végül több mint 200 szervezetre kaptak javaslatot, ezek közül választották ki azt a tízet, amelyek munkájára a járványhelyzet idején a legnagyobb szükség van.

Idén változott a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának összetétele: Baán László és Dávid Ferenc helyét Kodolányi Gyula író és Freund Tamás agykutató, a Magyar Tudomány Akadémia elnöke vette át.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink