hirdetés
2022. augusztus. 16., kedd - Ábrahám.
hirdetés

Támogatta a modellváltást az SZTE szenátusa

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusának többsége pénteken támogatta, hogy az SZTE költségvetési intézményből állami alapítású közhasznú alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakuljon.

A szenátus az előzetes, több héten át tartó egyeztetést követően, az egyetemi polgárok tájékoztatása mellett hozta meg döntését. Az SZTE legfőbb testülete rendkívüli ülésén hozzájárult, hogy a szegedi universitas elinduljon azon az úton, amely az egyetem, a város és a régió számára is új távlatokat nyit.

A lehetőséget, hogy költségvetési intézményből állami alapítású közhasznú alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakuljon át az SZTE, január elején a fenntartó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ajánlotta fel.

A közlemény szerint gyors, de széles körű egyeztetéssorozat és tájékoztatás jellemezte az SZTE döntés-előkészítő folyamatát. A modellváltás előnyeit és kockázatait mérlegelve tanácskoztak az egyetem vezetői, a Dékáni Kollégium és az SZTE szenátusának tagjai. A fenntartó ITM-mel az egyeztetést egy ad hoc bizottság is segítette. Az SZTE vezetése folyamatosan tájékoztatta az egyetemi polgárokat és a felmerülő kérdésekre belső online platformján válaszolt.

A szenátus rendkívüli ülésén a modellváltást 29-en támogatták, 16-an nemmel szavaztak, heten pedig tartózkodtak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink