2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Szombaton Lions egészségfesztivál!

Az idén 30 esztendős Lions Klubok Magyaroszági Szövetsége április 27-én egészségnapokat rendez.

A kezdeményezés nem csupán arra irányul, hogy egészségfejlesztő és betegségeket megelőző programokkal szolgálja a rászorultakat, hanem alkalmat kínál a Lions közösségek és jószolgálati munkájuk megismertetésére és népszerűsítésére is. A közel 1000 hazai Lions tag 50 klubban tevékenykedik; az egészségnapokon 35 klub 28 helyszínen vállal közös akciókat a futóversenytől a hátrányos helyzetű közösségekben végzett szűrővizsgálatokig, a véradástól az elsősegélynyújtás bemutatásáig önállóan vagy a partnerszervezetekkel (Cukorbetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége, orvostanhallgatók egyesületei, Magyar Vöröskereszt, stb.).

A központi rendezvényt, a lakosság számára is nyitott egészségfesztivált április 27-én (szombaton) 14 és 18 óra között a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának aulájában és előterében tartják, társrendező a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE).

A fesztiválon gazdag egészségkínálat várja az érdeklődőket, lesz újraélesztési bemutató motorosoknak, tanácsadás az egészségtudatos táplálkozásról, szemészeti és vércukormérés. Műsort adnak Lions tag művészek is. Vakvezető kutyákkal készül a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, eljönnek a Lions közösség által pártfogolt fogyatékkal élők is. A Magyar Vöröskereszt lehetőséget teremt véradásra, a mentők új laikus riasztási programot mutatnak be.

A belépés ingyenes.

Információ a Lions Klubok Magyaroszági Szövetségéről a  https://www.lions.hu/, illetve a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületéről a http://semmelweis.hu/boe/ honlapokon.
hirdetés

Könyveink