hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szombaton indul a KliniKaland

A legújabb orvosi fejlesztésekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők szombaton a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

A Semmelweis Egyetem és az Akadémiai Kiadó közös rendezvényén a látogatók különböző szűréseken vehetnek részt, valamint a gyakorlatban próbálhatják ki a legújabb fejlesztéseket, többek között a műtéti szimulátort - közölte a Semmelweis Egyetem az MTI-vel.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az intelligens kontaktlencsével, a CT működésével és a legújabb mobil applikációkkal, emellett azt is megtudhatják, hogyan segítik a betegegyesületek a krónikus betegséggel élőket és lehet-e az EEG-vel gondolatot olvasni. Szó esik majd a kézmosás fontosságáról, a gyógyszerfejlesztésekről, a vírusos májbetegségek jelenlegi és jövőbeli terápiájáról. A témák között szerepel a mesterséges intelligencia használata a gyógyászatban, azaz hogyan lehet például telemetriával követni egy adott beteg tüneteit távolról.

A 10 órakor kezdődő KliniKaland elnevezésű rendezvényre a belépés díjtalan, de a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy előre regisztráljanak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink