hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szócska: a józan ész érvényesüljön az egészségügyi rendszer újraszervezésekor

A józan ész érvényesítését tartják szem előtt az egészségügyi rendszer újraszervezésekor – mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Győrött. 

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új épületszárnyának alapkőletétele alkalmából tartott szerdai ünnepségen Szócska hangsúlyozta: az egészségügyi rendszer újraszervezése során igyekeznek mindent megtenni azért, hogy ésszerűbb legyen a munka, jobb legyen a betegeknek, s a tartalékok forogjanak vissza a bérekbe.

Míg a rutinszerű tömeges ellátást továbbra is a betegek közelében kell folytatni, a specializálódott magas szintű ellátásnak a térségi központ lesz a felelőse. Szócska Miklós közölte: a győri kórházat adottságai képessé teszik a nagytérségi központ szerepének betöltésére, bár eddig az intézmény nem kapta meg anyagilag és a stratégiai tervezés tekintetében sem azt a támogatást, amely ahhoz szükséges, hogy ezt a funkciót teljes egészében betöltse. A kórházfejlesztés ezt a célt szolgálja.

Tamás László János, az intézmény főigazgatója elmondta: a kórházban 11,2 milliárd forintos beruházás valósul meg európai uniós támogatással. A fejlesztésre a fenntartó Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat 10 milliárd 130 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében, ezt az összeget az önkormányzat 10 százalékos saját erővel egészíti ki.

A projekt során egy hatszintes, 26 ezer négyzetméteres új épületszárnyat emelnek, az egyik épület tetején 330 négyzetméteren helikopterleszállót alakítanak ki, míg egy másik épületben pedig csaknem 4000 négyzetmétert felújítanak. A fejlesztés része a műszerpark és az informatikai rendszer modernizálása is.

A kivitelezést a tervek szerint a jövő év végére fejezik be.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink