hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szívünk Napja 2012: „Egészséges gyermek, egészséges felnőtt” (x)

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szív Világnapja alkalmából szeptember 30-án ismét közös ünneplésre invitálja a lakosságot. Ezen a napon minden évben szívünk egészsége, és a kockázati tényezők elleni védekezés áll a középpontban.

A Szívünk Napján a számos interaktív szakmai előadás és színpadi bemutató révén a szervezők célja bevezetni a lakosságot a szív- és érrendszeri betegségek prevenciós lehetőségeinek világába. Ahogy azt a kezdeményezés jelmondata is mutatja, a kardiológusok ebben az évben arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy a megelőzést nem lehet elég korán elkezdeni. Már gyerekkorban figyelni kell az egészséges táplálkozásra, és rendszeresen kell mozogni, hiszen csak így válhat egészséges felnőtt a gyermekből.

A Szívünk Napján igénybe vehető ingyenes szűrővizsgálatok (vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés) és szakorvosi tanácsadás révén a felnőttek megtudhatják, hogy milyen állapotban is van szívük valójában, és mit kell tenniük az egészségmegőrzésük érdekében. A szűréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertől kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelő sportot keresik. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig a gyermekek elé varázsolják az elsősegélynyújtás világát.

Hív a szív

Természetesen szórakoztató programok egész sora is várja a Szív Világnapján ünnepelni vágyó felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A rendezvényre kilátogatók jó kedvéről többek között salsa, capoeira, aerobic és thai chi bemutatók, Katus Attila, valamint Vastag Csaba sztárfellépő gondoskodnak. Ezek mellett kicsik és nagyok találkozhatnak a Barátok Közt sorozat közismert szereplőivel is. A reggel 10 órától kezdődő programok sorát a Republic zenekar koncertje zárja.

Az immár hagyományosan, évente megrendezésre kerülő ingyenes eseménynek ezúttal is a budapesti Városliget ad otthont. A Petőfi Csarnok melletti rendezvény házigazdái Détár Enikő és Rékasi Károly lesznek. Találkozzunk szeptember 30-án a Városligetben, a Szívünk Napján! További információért látogasson el a www.szivunk-napja.hu vagy a www.facebook.com/szivunknapja weboldalakra.

cimkék

hirdetés

Könyveink