hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Stemp, az okos hőmérő

A testhőmérés a mindennapokban használt leggyakoribb egészségügyi vizsgálat, amelyet egy új magyar találmány forradalmasít.

Az okostechnológiák egyik legdinamikusabban növekvő alkalmazási területe az egészségügy. Egyes várakozások szerint 2022-re 308 milliárd dollárra nőhet a globális e-health piac, melynek egyik alapját a hordható okoseszközök jelentik. Használatuk segítségével azonnali visszajelzést kaphatunk egészségi állapotunkról, bárhol és bármikor.

A Stemp egy cserélhető tapasszal testre ragasztható, kisméretű hőmérő, amely folyamatosan méri a testhőmérsékletet. Beépített bluetooth-egységén keresztül azonnal továbbítja az adatokat a speciálisan erre a célra fejlesztett mobiltelefonos applikációba. A Stemp kis mérete és újratölthetősége miatt kényelmes, folyamatos és pontos testhőmérést garantál mindenkinek. Praktikus és megbízható megoldást jelent a kisgyerekek, az idősek és a gyermekvállalás előtt álló édesanyák számára.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő felismerte az okoshőmérőben rejlő piaci lehetőségeket. 2017 májusában az általa kezelt EXIM Növekedési Magántőkealapon keresztül 110 millió forint összegű, többlépcsős befektetéssel többségi részesedést szerzett a Krajcsik Zsolt feltaláló által 2016-ban alapított Biophilia Kft.-ben. Az alap célja olyan társaságok finanszírozása, amelyek nagy növekedési potenciállal és exportértékesítési lehetőséggel rendelkeznek. Az Eximbank befektetésével létrejött Alapból megvalósult tőkeinjekciónak köszönhetően a Stemp 2018 elején megjelenhet a több száz milliárd dollárt kitevő globális e-health piacon, így hazánkban is.

„A tőkebefektetésnek köszönhetően megkezdődhet a termék sorozatgyártása, felkészülés a nemzetközi értékesítésre. A hordható okoseszközök jelentik az egészségügy jövőjét. A STEMP kényelmes, biztonságos és pontos testhőmérséklet-mérést garantál, így mindenki számára ideális megoldás lehet” – emelte ki Krajcsik Zsolt, az okoshőmérő feltalálója. A Stemp a GB & Partners 47. tőkebefektetése, és a 4. amelyet az Eximbank forrásaiból valósított meg.

(forrás: MedicalOnline, GB & Partners)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!