hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Sonkodi a bankot okolja

Sonkodi Balázs egészségügyi vállalkozó, frissen kinevezett miniszterelnökségi államtitkár - cége, az Oxivit eladásával kapcsolatos első - tévényilatkozatát idézi a hvg.hu.

A lap korábban Lázár János miniszter régi egészségügyi tanácsadójaként mutatta be Sonkodi Balázst, majd beszámolt arról is, hogy súlyos tartozásokkal terhelt cégét, az Oxivitet kevéssel államtitikári kinevezése előtt adta el.

Mostani beszámolójuk szerint a csütörtöki RTL Híradóban Sonkodi elismerte, hogy a cégnek voltak illetve vannak tartozásai, de annak idején neki is tartoztak. Szerinte ennek az az oka, hogy 2009-től az őket finanszírozó bank „fokozatosan kivonta a pénzt”, és emiatt nehéz helyzetbe kerültek. Szintén elismerte, hogy rendre a végrehajtás elindítása után fizettek. Itt hozzátette, hogy aki ilyen eljárást indított ellenük, az kamatostól megkapta a pénzét.

A társaságot tartozásokkal együtt adta el államtitkári kinevezése előtt több százmillió forintért, a cég új tulajdonosa, Nyíri Viktor pedig a hírműsorban azt ígérte, hogy mindenkit kifizetnekolvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink