hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Sokan követik a műtőbe a színésznőt

Angelina Jolie tavalyi preventív melleltávolító műtéte óta megduplázódott a hasonló beavatkozást kérő nők száma, idézi a Manchester Egyetem egyik rákgenetikusát a NOL.

A színésznő – emlékeztet a lap  – az Entertainment Weekly-nek nemrég elmondta, nagyon boldog, hogy a műtét mellett döntött és azt is elárulta, a közeljövőben újabb műtétet végeznek rajta. A BBC által idézett interjúból nem derült ki pontosan, milyen beavatkozás vár a színésznőre, de a korábbi információk szerint ovariektómiát, vagyis petefészek-eltávolítást fognak végezni Jolie orvosai.

Jolie döntése óriási vitát robbantott ki, civilek és szakember pro és kontra érveket sorakoztattak fel. Az azonban már alig fél évvel az eset után látszott, a korábbinál jóval több nő érdeklődik a géntesztek és a megelőző masztektómia iránt.

A most 38 éves színésznő azután döntött az operáció mellett, hogy egy rutinvizsgálat során megtalálták nála azt a BRCA1 nevű gént, ami miatt 87% esélye van a mellrák és 50% a petefészekrák kialakulására – emlékeztet cikkében a nol.hu.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink