hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Sok a tévhit az oltással kapcsolatban, és nincs kitől kérdezni

Az InDaHouse Hungary Egyesület munkatársai járták a falvakat, hogy próbálják az ott élőket rávenni és regisztrálni az oltásra, írja a Népszava.

Bár nagyon sokan maradtak ki az oltásból a kormány intézkedései azt üzenték, hogy aki nem élt a lehetőséggel az magára vessen.

– Három felnőttből kettő van beoltva Magyarországon – mondta a Népszavának Rékassy Balázs orvos-szakközgazdász, és hozzátette: – Sajnos nem tudjuk meggyőzni az embereket, hogy elérjük azt, amit a franciák, a portugálok vagy a dánok, akiknél az emberek több mint 90 százaléka be van oltva.

A szakember az elmúlt héten az InDaHouse Hungary Egyesület munkatársaival a szegény falvakat járta, hogy megpróbálják az ott élőket rábeszélni és regisztrálni az oltásra. Rékassy Balázs elmondta: beszélgetéseikből egyértelműen kiderült, hogy az ott élők között sok a tévhit és nincs kitől kérdezniük. A háziorvosnak se ideje, se energiája a terjedő rémhíreket cáfolni. Az egyesület munkatársaival a két nap alatt 58 embert sikerült regisztrálniuk oltásra, de, mint mondta, volt olyan is, aki elzavarta őket a portájáról. A szakember szerint most az a legfontosabb, hogy minél több embert győzzünk meg: kérje az első és a második oltást.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink