hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Soha ilyen hosszú ideig nem kellett várakozni

Enyhítheti-e a betegek hazai hosszú sorbanállását, várakoztatását az uniós szolgáltatáshatárok októberi megnyitása? – ezt vizsgálja a Heti Válasz.

A lap emlékeztet: októbertől a hazai biztosítója finanszírozásával (az únión belül) külföldön is keresheti a gyógyulást az, akinek otthon fél évnél tovább kellene várakoznia. Feltéve persze, hogy fogadják, ugyanis a biztosítója a külföldi szolgáltatónak is csak annyit fizet majd az ellátásáért, mint amennyit egy hazai kórháznak adna.

A Heti Válasz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatainak összesítése után azt találta, hogy soha ilyen hosszú ideig nem kellett várakozni - jelenleg több mint 70 ezer ember vár egészségügyi beavatkozásra. A legtöbben, 27 ezren szürkehályog, tíz-tízezren pedig térd-, illetve csípőprotézis beültetésre.

Az ő ellátásukért  azonban („magyar áron”) aligha kapkodnak majd a külföldi szolgáltatók. A szóbajöhetők közül még Lengyelországban is kétszer olyan drágák a kórházak, mint a hazaiak – olvasható a hetivalasz.hu-n.

(forrás: Heti Válasz Online)
hirdetés

Könyveink