hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Shrekkel nehéz versenyezni - harc a gyorsétteremmel

Hamarosan talán lekerülhetnek a gyorséttermek polcairól azok a játékok, melyeket eddig a gyerekmenühöz kínáltak a legkisebbeknek. Egy amerikai szervezet ugyanis pert helyezett kilátásba arra az esetre, ha az étteremlánc vezetői nem engednek a nyomásnak.

Egy táplálkozási tanácsadással és élelmiszerbiztonsággal foglalkozó amerikai nonprofit szervezet, a Center for Science in the Public Interest (CSPI) kedden jelentette be, hogy tisztességtelen és megtévesztő üzletpolitikája miatt beperli a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncát, ha az nem szakít azzal a stratégiával, hogy a gyerekeknek szánt menük mellé játékot is kínál a legkisebbeknek az ennivaló mellé. A CSPI jogi tanácsadója, Stephen Gardner egyenesen a játszótereken ólálkodó cukros bácsihoz hasonlította a gyorséttermet, aki zsákmányszerző célzattal így próbálja magához édesgetni a gyanútlan kicsiket. Az étteremlánc illetékeseinek megküldött levelében a CSPI arra hivatkozik, hogy a gyerekmenü ilyenfajta összeállítása több állam fogyasztóvédelmi törvényeibe ütközik. Ezért az étteremlánc harminc napot kapott arra, hogy felhagyjon a CSPI által tisztességtelennek tartott üzleti stratégiájával, ellenkező esetben a szervezet pert indít ellenük.

Shrekkel nehéz versenyre kelni

Egy kétgyerekes anyuka, Sheila Nesbitt ezt mondja: „Az olcsó játékok nagyon megnehezítik a helyzetemet. Hiába próbálom az egészséges ételek felé terelgetni hatéves fiamat és hároméves lányomat, Shrekkel nehezen tudom felvenni a versenyt.”

A teljes cikket itt olvashatja!

dr. simonfalvi ildikó
a szerző cikkei

(forrás: gyermekevek)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés