hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Pocketdoki

Az INNObyte Informatikai Zrt. olyan komplex egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejleszt, mely segítségével lehetővé válik a népbetegségek hatékonyabb kiszűrése, valamint a betegút szervezés új formája. Az alkalmazás egyedi és eddig példa nélküli újdonsága az egészségügyi paraméterek újszerű kommunikációja: digitális asszisztens segítségével lehetővé válik a „távlelet” közvetítése olyan felhasználók számára is, akik helyzetüknél fogva nem tudnak okoseszközöket használni.

A 191 millió forint európai uniós támogatás segítségével a szoftverfejlesztő cég legújabb alkalmazása kiküszöböli az eddig létező egészségügyi mérőeszközök korlátozott mennyiségű adatmérését és a külső eszközök korlátozott feldolgozási képességét. A PocketDoki egy olyan integrált digitális egészségügyi mérőeszköz lesz, amely folyamatosan vizsgálja ügyfelei paramétereit, összefüggéseket keres a népbetegségek kialakulásával és diagnosztizálásával kapcsolatban.  

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A fejlesztés eredményeként a felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, egészségügyi paramétereit, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított, standard inferface-en keresztül (pl. Bluetooth, mobil telekommunikációs vagy WiFi technológia) továbbítja a „távleletet” a központi adattárba. Az applikáció az utolsó mérések adatait okoseszközön tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, majd érthető adattá írja át. Az applikáció szükség esetén képes értesíteni az egészségügyi ellátó intézményt és az egészségügyi személyzetet, illetve a hozzátartozókat. A fejlesztés egy későbbi szakaszában betegút szervezésére is alkalmassá válhat.

Azok számára pedig, akik nem boldogulnak el az okoseszközökkel, az INNObyte Informatikai Zrt. a projekt keretein belül fejleszt egy digitális egészségügyi asszisztenst, amely lényegében egy intelligens „beszédrendszer”, hasonlít a természetes emberi hangra, képes kérdésekre is válaszolni, ezáltal elősegítve az ügyfélközpontú és részletesebb információcserét.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 30 munkahelyet tud megőrizni.

A projektről bővebb információ a www.innobyte.hu oldalon

(forrás: SALT.HU)

cimkék

app
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!