hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Pluszfeladatért cserébe díjazás is jár...

Az InfoRádióban Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ elnöke mondott véleményt arról, hogy sportorvosi igazolást is adhatnának a háziorvosok.

Az amatőr területen, a helyi egyesületekben sportolók tekintetében lenne lehetőség arra, hogy a háziorvos biztosítsa a sportorvosi alkalmasságokat és adják ki az engedélyeket. Attól tartanak ugyanakkor, hogy az orvoshiányból és a sportorvos szakma szakorvosi hiányából adódó gondokat szeretnék megoldani ilyen "olcsó" megoldással, mert akkor a háziorvosra testálhatók a feladatok, mondta a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak, hozzátéve: jó lett volna a többlet képzettség elvárása mellé egy plusz összeget rendelni, és azt is meghatározni, hogy ki fizeti ezt.

Selmeczi Kamill elmondta: a háziorvosok korábbi béremelése erre nem fedezet. "A kórházi szakorvosok, akiknek a bére két lépcsőben emelkedett, nem kaptak plusz feladatot. Háziorvosoknál ennél sokkal kisebb összegért cserébe már kezdenek előjönni a cserébe elvárni kívánt plusz munkák".

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés