hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Pénzt kért, etikai vizsgálat indult ellene

Etikai vizsgálat indul a Semmelweis Egyetemen, mert egy orvos pénzt kérhetett egy szülés levezetéséért – tudta meg a 444.hu-n.

„Este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)! ”

Ez olvasható a Másállapotot a szülészetben Facebook csoportban. A kismama szerint a SOTE II. klinikájánk egyik főorvosa kért tőle 160 ezer forintot a szülés után. Azt mondta neki, hogy a műtő bérleti díját és a műtőben lévő csapatot fizetné ki ebből a pénzből a kismama. A nőn egyébként sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, ezért is nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette a szülést.

Miután a 444.hu megkereste az ügyben a kórházat, azt a választ kapta, hogy „Etikai vizsgálatot kezdeményez a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője a klinika azon orvosa ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetésért.”

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink