2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Összefogott az autizmus szakma

Összefogott az autizmus szakma, az egészségügy és az Autisták Országos Szövetsége az autista gyermekek és felnőttek érdekében a koronavírus járvány idején.

Az Autisták Országos Szövetsége, az ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjának szakértői és hallgatói, az Autizmus Alapítvány szakértői, a Bethesda Gyermekkórház szakápolói és további autizmusban jártas szakértő együttműködésével egy közel 30 fős stáb dolgozott együtt a www.aosz.hu/koronavírus weboldalon elérhető tájékoztató és szakmai, módszertani támogatást nyújtó tartalmak fejlesztésén.

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója dr. Velkei György és az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Kővári Edit, együttműködésre kérte fel az egészségügyi dolgozókat autista gyermekek és felnőttek érdekében, a megbetegedések és esetleges kórházi kezelések, különös tekintettel a koronavírusra- megkönnyítése érdekében.

Az autizmusban érintett gyermekeink és társaink számára különösen ijesztő a hirtelen megváltozott élethelyzet. Megváltoztak a megszokott napi rutinok, megváltozott az emberek viselkedése, számos forrásból hallhatóak a különféle ijesztő hírek a koronavírusról, a megbetegedésekről, a járványról. A megfelelő szakértelemmel akadálymentesített információnyújtás, az esetleges megbetegedés, kórházi kezelés esetén szükséges akadálymentesítés nemcsak a sikeres együttműködést kulcsa, hanem autista társaink joga is egyben.

További információ:

Kővári Edit elnök
Mobil: + 36 20 255 6919
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.aosz.hu

(forrás: Autisták Országos Szövetsége)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés