hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Orvosszerződések: feszült finisben

A Népszava szerint minden nap jelenteniük kell az intézményvezetőknek az Országos Kórházi Főigazgatóságra, hogy hány aláírt munkaszerződés érkezett vissza hozzájuk.

Sok kórházban már e hét végére kérték vissza az aláírt munkaszerződéseket, hogy mielőbb kiderüljön, talpon maradnak-e a gyógyító egységek – értesült a Népszava. A lap úgy tudja, továbbra is nagy a bizonytalanság országszerte a traumatológiákon, a sürgősségi osztályokon, az érsebészeteken abban, hogy elfogadják-e az új munkaszerződéseket. Több helyen a vezetők finomabb vagy erősebb presszióval is megpróbálják aláírásra bírni munkatársaikat.

A lapnak egy traumatológus azt mondta: mindenki nagyon bizonytalan, a következő napokban sokan jogásszal értékeltetik a munkaszerződést, amit többen még mindig nem is kaptak meg. Egy másik orvos szerint sok a hiba az átvett dokumentumokban, neki például nulla nap szabadság járt volna az új munkaszerződésben. Amikor ezt szóvá tette, azt mondták, csak írja alá nyugodtan, később majd kijavítják. Csakhogy – mondta ő – már bizalmát vesztette a menedzsmentben. A bizalomvesztéssel a kórházigazgatók is küzdenek.

A feszültséget érzékelve az Országos Kórházi Főigazgatóság az elmúlt napokban több „szerződést lazító” szabályt, utasítást jelentetett meg, írja a Népszava is.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink