hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Orosházán "hiányoznak a minőségi betegellátás feltételei"

A 444 figyelmét többen felhívták  az orosházi traumatológiára, ahol július óta nem végeznek több napos ellátást igénylő baleseti sebészeti műtéteket.

A lap a múlt héten több mint 40 kórházi osztályt talált az országban, ahol idén orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást. A cikk megjelenése után többen felhívták a figyelmüket az orosházi traumatológiára, ahol július óta nem végeznek több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtéteket. Furcsa módon ez lemaradt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapjáról, írják. Az NNK-nak küldött kérdésre később az Országos Kórházi Főigazgatóság válaszolt, jelezve, hogy azért nem született határozat a szünetelésről, mert az orosházi kórház előre megállapodott a helyettesítésről, az NNK-nak tehát senkit sem kellett kijelölnie. Ilyen esetben csak iktatják a változást, de nem kötelesek közzétenni.

Az orosházi kórház júniusban számolt be a változásról; a gyulai és békéscsabai kórház veszi át a betegeket, a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés viszont továbbra is működik. A közlemény nem árulta el, mi az oka a szünetelésnek, és meddig tart. A lap ezért megkereste a kórházat, és bár viszonylag hosszú választ kaptak, új információt csak a legutolsó bekezdésben írtak: „A szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.”

A teljes információt ITT olvashatja

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink