hirdetés
2022. május. 17., kedd - Paszkál.
hirdetés

Orbán kijárási korlátozást jelentett be, rendkívüli jogrend lép életbe

Rendkívüli jogrend lép életbe ma éjféltől Magyarországon: éjfél és reggel 5 óra között kijárási tilalom van, jelentette be Facebook-oldalán a többi közt Orbán Viktor miniszterelnök.

Mint mondta, a járvány terjedése felgyorsult, az idősek és krónikus betegek életét veszélyezteti, eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyen a kormány, amivel megvédhető a kórházak működése és az idősek élete.

Ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet; a miniszterelnök kéri majd az Országgyűlést, hogy e döntést 90 nappal hosszabbítsa meg.

A kormány úgy határozott, rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni, és a maszk használata kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnal bezárják.

Mivel a szabályok betartását a szórakozóhelyeken lehetetlen kikényszeríteni, az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy a szórakozóhelyeket bezárják. Éjfél és reggel 5 között kijárási korlátozást léptetnek életbe, csúcsforgalomban járatsűrítést rendelt el a kormány, és újra ingyenes a parkolás.

Orbán Viktor miniszterelnök a bejelentése után kedd estére a Karmelita kolostorba összehívta a megyei kormánymegbízottakat, akik a helyi védelmi bizottságok vezetői is egyben. A megbeszélésen valamennyi magyarországi megye védelmi vezetője részt vett; a kormányfő tájékoztatta őket a keddi kormánydöntésekről, melyekkel további szigorításokat vezettek be a járvány elleni védekezésben. Orbán Viktor felhívta a kormánymegbízottak figyelmét arra, hogy nehéz hónapok következnek, és a most meghozott intézkedéseket minden megyében a lehető legszigorúbban végre kell hajtani, és a korlátozásokat következetesen be kell tartatni.

 

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
hirdetés

Könyveink