2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Operatív törzs: egyenletesen nő a fertőzöttek száma

Egyenletesen nő a fertőzöttek száma, mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: a fertőzöttek jelentős száma szociális intézményekben van, és azokban a kórházakban, ahol a fertőzötteket kezelik. Ezért a zárt közösségekre különösen oda kell figyelni. A tisztifőorvos beszámolt arról is, hogy 2649 fertőzöttet tartanak nyilván, az elhunytak száma 291; 516-an már meggyógyultak.

Müller Cecília 80 levelet küldött azok részére, akik nagy valószínűséggel átestek a betegségen úgy, hogy súlyosabb tüneteik voltak, így alkalmassá váltak arra, hogy ellenanyag termelődjön a szervezetükben, ezáltal részt vehetnek a vérplazma programban. Szólt arról is, hogy kezdődnek az úgynevezett átvészeltségi kutatások, ami a lakosság átfertőzöttségét mutatja.

Közel száz helyszínre szállítanak védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi és rendvédelmi dolgozók számára, mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője. Lakatos Tibor ezredes elmondta, hétfőn és kedden érkeztek, illetve érkeznek szállítmányok több tucat fővárosi és vidéki kórházba. Továbbá védőfelszerelés érkezik az Országos Mentőszolgálathoz, a rendőrséghez, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához. A 6,5 millió védőeszköz között főleg szájmaszkok, arcvédő pajzsok, vizsgáló kesztyűk, FFP2-es és FFP3-as maszkok, valamint az orvosi munkához szükséges védőruházatok vannak.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés