hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nyolcszázmilliót kapnak a kórházak

Egyenként 800 milió forinttal kártalanítja a kormány az állammal 2007 óta perben álló négy kórházat - írja a Világgazdaság.

Négy egyházi intézmény pedig összesen 600 millió forinthoz jut.

A négy kórház kártalanításának feltétele, hogy elállnak a három éve folyó perektől, és az esetleges kórház-konszolidációs programból nem tartanak igényt újabb pénzforrásokra. Azért állt a peren kívüli egyezség mellé a kabinet, mert a pereskedés végén várhatóan amúgy is nyertek volna az intézmények, s a kamatok megemelték volna a kárigényt.

A négy egyházi kórházat az elmúlt években ért megkülönböztetés miatt rehabilitálják. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség megválasztott elnöke, a Bethesda főigazgatója lapunknak elmondta: közfeladatokat ellátó egyházi intézmények az elmúlt években többféle juttatástól elestek. Nem kapták meg az Egészségbiztosítási Alapból az év végén szokásos többletjuttatásokat, a 13. havi bérek fedezetét, s például amíg az idén valamennyi közalkalmazott kétszer jutott 49 ezer forint bérkiegészítéshez, az egyházi intézményekben dolgozók elestek attól is.

Pénzt kapnak:

- a Békés megyei Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézet
- a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet
- a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza
- a Keszthelyi Városi Kórház
- a Mazsihisz Szeretetkórház
- az Irgalmasrendi Kórház
- az MRE Bethesda Gyermekkórháza
- a Budapesti Szent Ferenc Kórház

A teljes cikket a Világgazdaság oldalán olvashatja!

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink